Реалізація «єВідновлення» сприятиме тому, аби люди залишилися жити в Україні - Шмигаль

Реалізація «єВідновлення» сприятиме тому, аби люди залишилися жити в Україні - Шмигаль

Укрінформ
Відшкодування людям коштів за зруйноване житло у межах програми “єВідновлення” стимулюватиме їх залишатися жити в Україні, а не виїжджати за кордон.

Про це сказав Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль на Регіональному економічному форумі у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Тут ми теж хочемо сформувати ринок. Працюємо над тим, щоб іпотека для людей передбачала більший ступінь локалізації у новому будівництві житла, менше з тим пріоритет зараз — відновити житло для тих, хто його втратив, хто його потребує. Це також про збереження людей в Україні, про те, щоб звідси не виїжджали, а залишалися люди, шукали тут роботу та шукали тут собі житло”, - сказав Шмигаль.

Читайте також: Майже ₴2 трильйони цьогоріч піде на сферу оборони - Прем’єр

Він закликав присутніх представників місцевої влади уважно подивитися на роботу регіональних комісій, які працюють над верифікацією пошкоджень та руйнувань, особливо у тих регіонах, де відбулося значне руйнування житлового фонду.

Глава уряду нагадав про те, що перші сертифікати у межах програми "єВідновлення" на компенсацію за повністю зруйноване житло з'являться у застосунку "Дія" найближчим часом.

Читайте також: Уряд розширив перелік бізнесів, які можуть стати партнерами програми єВідновлення

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма "єВідновлення". Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на його поточний ремонт. Зробити це можна за допомогою порталу "Дія" або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

1 серпня розпочався другий етап реалізації державної програми "єВідновлення" - власники знищеного житла можуть подати у застосунку "Дія" заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-