Німеччина проведе наступну Конференцію з відновлення України в червні 2024 року – Шольц

Німеччина проведе наступну Конференцію з відновлення України в червні 2024 року – Шольц

Укрінформ
Німеччина проведе наступну Конференцію з відновлення України 11 червня 2024 року в Берліні.

Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, передає Укрінформ з посиланням на речника федерального уряду Штеффена Гебештрайта.

Зазначається, що під час 30-хвилинної розмови співрозмовники обговорили політичну, військову та гуманітарну ситуацію в Україні.

Канцлер Шольц повідомив, що Німеччина прийматиме наступну Конференцію з відновлення України 11 червня 2024 року в Берліні, поінформував Гебештрайт.

Канцлер підтвердив незмінну солідарність з Україною та підкреслив, що Німеччина й надалі підтримуватиме Україну в тісній координації з європейськими та міжнародними партнерами та працюватиме над забезпеченням постачання населення України найближчої зими.

Він підкреслив, що федеральний уряд підтримує ініціативу України щодо справедливого і міцного миру відповідно до принципів Статуту ООН. Крім того, Шольц і Зеленський виступили за відновлення зернової угоди під егідою ООН, яка допомагає покращити світову продовольчу ситуацію.

Президент України подякував уряду Німеччини за військову підтримку, особливо у посиленні української артилерії та ППО.

Читайте також: Президент Латвії в ООН закликав підтримати українську Формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, під час виступу перед Генасамблеєю ООН канцлер ФРН Олаф Шольц наголосив, що Путін має усвідомити, що країни-члени ООН налаштовані серйозно відстоювати принципи мирного порядку, аби не допустити проявів ревізіонізму та імперських амбіцій.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-