Вроцлав допоможе у відбудові Маріуполя - мери міст підписали документи

Вроцлав допоможе у відбудові Маріуполя - мери міст підписали документи

Фото
Укрінформ
Польське місто Вроцлав допоможе у відбудові українського Маріуполя після його деокупації. Мери міст підписали відповідні документи - намір про укладання Декларації солідарності.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Польське місто Вроцлав допоможе у відбудові Маріуполя після звільнення українського міста. Відповідний намір про укладання Декларації солідарності підписали мери Вадим Бойченко та Яцек Сутрик», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МЗС вимагає від Пекіна пояснень щодо приїзду китайських «гастролерів» у Маріуполь

Вроцлав – одне з найбільших польських міст, яке має розвинену інфраструктуру та потужну промисловість, і його досвід може допомогти Маріуполю побудувати сучасну модель управління дорожньою інфраструктурою. Також Вроцлав має експертизу щодо залучення приватних інвестицій та відомий своїми вищими навчальними закладами.

За словами Бойченка, досвід, експертиза та найкращі практики польських міст, які проходили шлях відродження після Другої світової війни – допоможуть швидко та якісно відродити Маріуполь після деокупації.

«Вроцлав допоможе у створенні транспортної інфраструктури європейського рівня, надасть підтримку у побудові нової економічної моделі міста та розвитку освітнього кластера. Впевнений, партнерство з європейськими містами допоможе нам відбудувати Маріуполь», - підкреслив мер Маріуполя.

Читайте також: До центрів «ЯМаріуполь» залучили 750 мільйонів інвестицій – Бойченко

У міськраді нагадали, що до проєкту відродження Маріуполя Mariupol Reborn вже доєдналась Унія Метрополій Польських, яка об’єднує 12 найбільших польських міст.

Як повідомлялося, план відродження міста Mariupol Reborn складається з двох основних етапів – швидкого відновлення критичної інфраструктури та самої Стратегії відродження міста.

Mariupol Reborn реалізовує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів.

У квітні 2023 року цей план був презентований у США. До його розробки вже долучилися світові архітектори, урбаністи та експерти.

Цей проєкт відкритий для нових партнерів, які хочуть допомогти повернути український Маріуполь до життя.

Агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Російське вторгнення завдало Маріуполю, за попередньою оцінкою, пошкоджень та руйнувань на 14 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-