МЗС вимагає від Пекіна пояснень щодо приїзду китайських «гастролерів» у Маріуполь

МЗС вимагає від Пекіна пояснень щодо приїзду китайських «гастролерів» у Маріуполь

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликало Китай пояснити мету приїзду китайських «гастролерів» у Маріуполь і шлях їх потрапляння в тимчасово окуповане українське місто.

Про це йдеться в заяві речника МЗС Олега Ніколенка у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Речник МЗС назвав прикладом повної моральної деградації виконання китайською «оперною співачкою» Ван-Фан пісні «Катюша» на руїнах маріупольського драмтеатру, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей. 

«Ба більше, за наявною інформацією, до тимчасово окупованого міста прибула група китайських блогерів. Їхній приїзд є незаконним. Він грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями», - заявив Ніколенко.

Він зазначив, що Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян у Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста.

Читайте також: З музеїв Маріуполя не евакуювали жодного експоната – ОВА

Ніколенко також поінформував, що МЗС України ініціює заборону в‘їзду до України для всіх китайських «гастролерів».

Як повідомляв радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, тимчасово окупований росіянами Маріуполь у Донецькій області відвідали "блогери" та люди, які мають відношення до медіа, з Китаю, серед яких опинилася "оперна діва" Ван-Фан, що заспівала на руїнах драмтеатру пісню "Катюша".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-