Відбудова України потребує величезних ресурсів і відкриває перспективи для бізнесу - Свириденко

Відбудова України потребує величезних ресурсів і відкриває перспективи для бізнесу - Свириденко

Укрінформ
Фінансова інфраструктура Ініціативи трьох морів (3SI), зокрема Інвестиційний фонд 3SI, може відіграти важливу роль у забезпеченні інвестицій у довгострокові проєкти в Україні.

А страхування ризиків країн 3SI експортно-кредитними агентствами та проектне фінансування DFI дозволить компаніям із «Тримор’я» більш потужно увійти в приватний сектор України. Таке переконання висловила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко на бізнес-форумі Ініціативи «Тримор’я» у Бухаресті, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Ми вітаємо обговорення з партнерами «Тримор’я» списку пріоритетних проєктів, які ми будемо розвивати в Україні. Ми можемо спільно зробити попереднє техніко-економічне обґрунтування, щоб визначити найбільш підходящі інфраструктурні проєкти в майбутньому», - зазначила Юлія Свириденко, запросивши компанії з країн Ініціативи трьох морів до активної участі в проєктах раннього відновлення.

Насамперед йдеться про проєкти в сфері енергетики, транспорту та цифрової інфраструктури.

Читайте також: У Мінекономіки пояснили, що дає Україні участь у «Тримор’ї»

Окремо перший віцепрем’єр-міністр торкнулася теми забезпечення свободи судноплавства в Чорному морі. За її словами, відсутність страхування чорноморських перевезень зерна залишається проблемою, над вирішенням якої Україна активно працює. Відтак, в цьому питанні Україна потребуватиме значної підтримки партнерів і донорів.

Як повідомлялося, на саміті ініціативи Трьох морів у Бухаресті Україна стала асоційованою державою-учасницею «Тримор’я».

Ініціатива трьох морів (ІТМ) або просто Тримор'я — міжнародна економічна та інфраструктурна ініціатива, що об'єднує 12 країн Європейського Союзу й Україну, розташованих поблизу Балтійського, Чорного й Адріатичного морів.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-