Програму «Пліч-о-пліч» розширять ще на 76 населених пунктів Херсонщини – ОП

Програму «Пліч-о-пліч» розширять ще на 76 населених пунктів Херсонщини – ОП

Укрінформ
Заступник голови Офісу Президента Олексій Кулеба розповів, що проєкт «Пліч-о-пліч» розширять ще на 76 населених пунктів Херсонщини – додатково відновлять 3000 будинків.

Відповідний допис оприлюднено на його сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Завершується ще один тиждень героїчного протистояння українців російським окупантам. Щодня ворог тероризує цивільне населення”, - зазначив Кулеба.

Зокрема він нагадав, що на Донеччині внаслідок російського обстрілу пошкоджено магістральний газопровід в Краматорській громаді. Тривають відновлювальні та ремонтні роботи, які будуть завершені протягом найближчої доби.

“Херсонщина. Регіон щодня під обстрілами. За тиждень загинуло троє людей, ще 25 - поранено.

В регіоні продовжується ліквідація наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Триває відновлення комунікацій, облаштування укриттів та водопостачання. Там, де води поки немає, людям постійно вона підвозиться”, - поінформував заступник керівника ОП.

Також він поінформував, що в межах ініціативи Президента “Пліч-о-пліч” вже відбудовано 326 житлових будинків в області, на ще чотирьохстах - ведуться роботи.

“Проєкт розширюється, тому ще 76 населених пунктів регіону, а це додатково 3000 будинків, будуть відновлені. Вже розпочаті обстеження будинків для складання актів пошкоджень”, - повідомив Олексій Кулеба.

Згадав посадовець і про трагедію на Сумщині.

Читайте також: На Київщині відбудували понад 100 зруйнованих росіянами медзакладів

“Страшна трагедія в місті Ромни. Російський безпілотник вдарив по школі. Загинула директорка навчального закладу, її заступник, секретар та бібліотекар, які якраз готувалися до початку навчального року. Це ще одна трагічна сторінка історії України у цій війні. Вічна памʼять загиблим. Усім постраждалим надається допомога”, - ідеться в його дописі.

Окрім того, цього тижня росіяни поцілили по автовокзалу міста Дніпро, постраждали люди.

“Жодних військових обʼєктів. Країна-терорист нестиме відповідальність за кожний свій злочин. В області також тривають роботи з відновлення водопостачання. Вже цілодобово з водою Кривий Ріг, Апостолове, Лозуватська, Широківська та Грушівська громади. У Зеленодольській, Софіївській, Вакулівській ще діють графіки. Планів і задач багато”, - розповів Олексій Кулеба.

За його словами, у Нікопольському районі з централізованим водопостачанням Покров, Нікополь, Марганець, з обмеженим – Червоногригорівська, Покровська сільська та Першотравневська громади.

Читайте також: На Херсонщині у межах програми «Пліч-о-пліч» відновлять понад сто населених пунктів

Також він повідомив, що до населених пунктів Нікопольського та Криворізького районів регулярно підвозять питну воду. Загалом , за словами заступника керівника ОП, доставили майже 7 млн літрів розливної та 8 млн літрів – бутильованої.

“Щодня росіяни завдають ракетних ударів або застосовують безпілотники. Луганщина, Харківщина, Київщина, Чернігівщина, Запоріжжя, Одещина, Миколаївщина цього тижня були під прицілом ворога. Україна активно готується до початку навчального року, до початку опалювального періоду. Попри все тримаємо стрій та працюємо на перемогу України”, - підсумував Олексій Кулеба.

Як повідомлялося, проєкт «Пліч-о-пліч» покликаний допомогти у відновленні громадам Херсонської області, які постраждали внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-