Проєкт «Пліч-о-пліч»: регіони України об'єдналися, щоб відбудувати Херсонщину

Проєкт «Пліч-о-пліч»: регіони України об'єдналися, щоб відбудувати Херсонщину

Фото
Укрінформ
Регіони України об'єдналися, щоби відбудувати 26 населених пунктів Херсонщини, які найбільше постраждали від агресії Росії.

Про це в Телеграмі повідомила Херсонська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Проєкт «Пліч-о-пліч» покликаний допомогти відновитися громадам нашої області, котрі найбільше постраждали від агресії Росії. Для цього 15 регіонів України об'єдналися, щоб відбудувати 26 населених пунктів Херсонщини", - йдеться в інформації ОВА.

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба разом з начальником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним відвідали села Високопільської та Кочубеївської громад, у яких вже почалися роботи з відновлення.

У Кочубеївській громаді, за відновлення якої відповідає Рівненська область, капітального ремонту потребують близько 150 будинків. 

У селах Заградівка та Орлове вже відремонтували 44 будинки. У них повністю або частково замінили дахи та вікна. Щодня над їх відновленням працюють 45 будівельників Рівненщини.

Читайте також: У Херсоні стартував фестиваль муралів на бомбосховищах «Від Конституції до Незалежності»

Окрім приватних будинків відновлять Заградівський будинок культури та Орлівський навчально-виховний комплекс.

Відбудовою сіл Високопільської громади опікується Хмельницька, Черкаська, Дніпропетровська, Тернопільська та Чернівецька області. 15 будівельних бригад відбудовують Архангельське, Іванівку та Новопетрівку. 

36 будинків із 924-х заявлених у селах цієї громади вже були капітально відремонтовані.

У селах Зарічне та Ольгине Високопільської громади патронатами - Чернівецькою та Дніпропетровською ОВА - планується відремонтувати 178 будинків.

Як повідомлялося, “Пліч-о-пліч” - проєкт відновлення на рівні громада - громаді або регіон - регіону. Основний стейкхолдер відбудови в Україні - Міністерство відновлення та профільне Агентство відновлення, які задають напрямки та темпи відбудови. “Пліч-о-пліч” – підпроєкт ініціативи We Build Ukraine, яку презентувало Міністерство відновлення на Лондонській конференції. Мета We Build Ukraine – об’єднати всіх міжнародних партнерів, які долучені або планують доєднатися до відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-