Уряд Південної Кореї підтримає вітчизняні компанії у відбудові України

Уряд Південної Кореї підтримає вітчизняні компанії у відбудові України

Укрінформ
Уряд Південної Кореї планує підтримати державні та приватні компанії у відновленні зруйнованої війною транспортної інфраструктури та енергетичного сектору України.

Про це повідомляє Korea Times з посиланням на дані південнокорейських міністерств, передає Укрінформ.

Hyundai Engineering & Construction вже підписала меморандум про взаєморозуміння (MOU) з міжнародним аеропортом «Бориспіль» щодо проєктів реконструкції та розширення. Samsung C&T підписала угоду зі Львовом про розвиток «розумного міста».

Серед інших компаній, які згадуються в контексті реконструкції України, – Kolon Global, HD Hyundai XiteSolution і Hyundai Rotem.

Уряд Південної Кореї планує у серпні відправити до Києва делегацію Міністерства інфраструктури, а у жовтні – делегацію Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики. Очікується, що до складу першої делегації увійдуть представники компаній, що спеціалізуються на будівництві доріг, мостів та громадських об’єктів. До другої – експерти, пов’язані з енергетикою.

Читайте також: Південна Корея дозволить бізнесменам поїздки до України задля проєктів з відбудови – ЗМІ

На додаток до реконструкції транспортної та енергетичної інфраструктури, вартість якої оцінюється в $140 мільярдів доларів, на відновлення житлових і телекомунікаційних систем, а також для проєктів з розмінування, необхідно понад $400 мільярдів, пише портал.

Серед різних секторів інфраструктури найбільше асигнувань припадає на відновлення зруйнованого житлового фонду (50,4 мільярда доларів), за ним йде транспорт ($35,7 млрд), торгівля та промисловість ($10,9 млрд) та енергетика ($10,6 млрд).

Зазначається, що корейські будівельники зможуть допомогти Україні відбудувати автомагістралі та дороги (26,4 млрд доларів), а також об’єкти електропостачання для залізниць і вокзалів (23,3 млрд доларів).

Як повідомлялося, Південна Корея долучиться до робочої групи з імплементації Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-