Південна Корея долучиться до робочої групи з імплементації Формули миру

Південна Корея долучиться до робочої групи з імплементації Формули миру

Укрінформ
Південна Корея братиме участь у робочій групі з імплементація положень Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це, як передає Укрінформ, із посиланням на представника адміністрації південнокорейського президента повідомляє Yonhap

Рішення було прийнято за підсумками участі радника президента Південної Кореї з нацбезпеки Чо Те Йона в консультаціях у Саудівській Аравії минулими вихідними, в яких більшість представників 45 країн висловили прихильність припиненню війни та швидкому відновленню миру в Україні. 

Учасники переговорів у Саудівській Аравії, де обговорювали створення робочої групи для імплементації української Формули миру, домовилися продовжити обговорення і провести невдовзі нову зустріч на рівні радників та підготувати саміт «Формула миру», запропонований Зеленським.

«Згідно з одним із ключових пунктів запропонованої нами «Ініціативи миру та солідарності в Україні», ми візьмемо участь у робочій групі з реалізації Формули миру», – сказав представник президентської адміністрації.

Читайте також: Південна Корея дозволить бізнесменам поїздки до України задля проєктів з відбудови – ЗМІ

Видання нагадує, що відповідно до ініціативи, оголошеної під час несподіваного візиту минулого місяця президента Південної Кореї Юн Сок Йоля в Україну, Сеул пообіцяв надати Києву пакет допомоги у сфері безпеки, гуманітарної допомоги та допомоги у повоєнній відбудові, яка включала заохочення ключових країн, що розвиваються, до участі у майбутньому саміті Формули миру. 

В Південній Кореї сподіваються, що її участь у робочій групі, зокрема, допоможе її бізнесу долучитись до масштабних проєктів відновлення післявоєнної України.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак переконаний, що зустріч у Джидді увійде в історію, адже вона засвідчила, що дедалі більше країн готові працювати над Формулою миру Президента Володимира Зеленського і дедалі більшою стає ізоляція Росії.

Фото: flagi.in.uа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-