Україна планує розмінувати 80% потенційно забруднених територій за десять років - Свириденко

Україна планує розмінувати 80% потенційно забруднених територій за десять років - Свириденко

Укрінформ
Перший віцепрем’єр - міністр економіки Юлія Свириденко закликала представників дипкорпусу допомогти Україні втілити амбітну мету – вже за 10 років розмінувати 80% потенційно забруднених територій.

Як передає Укрінформ із посиланням на Мінекономіки, про це йшлося під час зустрічі урядовців з представниками дипкорпусу, на якій ішлося про імплементацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського у частині екологічної безпеки.

«Одне із екологічних завдань Формули миру Президента України Володимира Зеленського – розмінувати 80% потенційно забруднених територій та повернути туди повноцінне життя вже за 10 років. Саме таку амбітну мету поставив перед собою український уряд. І для цього Україні потрібна потужна міжнародна підтримка», - зазначила Свириденко.

Читайте також: Зеленський подякував піротехнікам, які очищують землю від слідів російського терору

За її словами, Україна має близько 3000 саперів, які працюють на межі сил, і 26 механізованих машин розмінування, чого недостатньо для досягнення поставленої мети. Тож вирішення проблеми розмінування та шкоди, завданої навколишньому середовищу агресією РФ, вимагатиме спільних зусиль всього світу впродовж багатьох років.

Урядовиця закликала представників дипустанов долучитися до партнерів, які вже допомагають Україні в розмінуванні.

«Наша кінцева мета – використовувати всі сучасні технології, щоб прискорити розмінування, зробити його безпечнішим і ефективнішим. Ми хочемо, щоб у світі було достатньо можливостей для боротьби з мінами та вибуховими речовинами. І ми хочемо мати сучасну політику розмінування, яку можна було б використовувати в інших забруднених регіонах», - підкреслила перший віцепрем’єр.

Читайте також: До кінця року Україна отримає від партнерів щонайменше $244 мільйони для розмінування - Свириденко

Як повідомлялося, Україна активно долучатиме до гуманітарного розмінування іноземних та вітчизняних приватних операторів протимінної діяльності, і з цією метою розбудовує ринок з можливістю закупівлі послуг через аукціони.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-