На Київщині відновили понад 100 медзакладів, зруйнованих чи пошкоджених росіянами

На Київщині відновили понад 100 медзакладів, зруйнованих чи пошкоджених росіянами

Фото
Укрінформ
У Київській області відновлений 101 зі 130 медичних закладів, що зазнали руйнувань чи були пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ.

Про це Київська обласна військова адміністрація повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Внаслідок повномасштабного вторгнення росіян на Київщині зруйновано або пошкоджено 130 медичних закладів. На сьогодні вже відновлено частково та повністю 101", – йдеться у повідомленні. 

Як зауважили в ОВА, одним із закладів, постраждалих від дій російських загарбників, був Київський обласний центр ментального здоров’я у Ворзелі. Пошкоджень там зазнала будівля. 

У 2022 році в медзакладі був проведений поточний ремонт, зокрема відремонтовані та замінені віконні і дверні прорізи, встановлені 515 нових вікон.

На сьогодні в центрі можна пройти стаціонарне медобстеження, лікування й соціально-трудову реабілітації хворих із психічними розладами. На базі лікарні працює також відділення для ветеранів війни і військових.

Читайте також: На Київщині презентували пріоритетні завдання з відбудови регіону

Загалом у медзакладі 310 ліжкомісць і 276 працівників. Щомісяця тут можуть отримувати необхідну фахову допомогу 600 пацієнтів.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області вже проводяться роботи з відбудови 13 багатоквартирних житлових будинків, пошкоджених унаслідок російської агресії. Ще на п'яти об’єктах роботи стартують найближчим часом.

Перше фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-