U-LEAD допоможе 24 громадам розробити плани відновлення територій та розвитку громад

U-LEAD допоможе 24 громадам розробити плани відновлення територій та розвитку громад

Укрінформ
«U-LEAD з Європою» розпочав надання підтримки 24 відібраним громадам у розробці Програм комплексного відновлення території та Планів відновлення та розвитку громади.

Про це U-LEAD повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Протягом липня-жовтня громади будуть працювати над розробкою обох видів документації відновлення: збирати дані, використовувати геоінформаційні системи задля їх аналізу, формувати пропозиції відновлення та лише на основі цього приймати рішення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма комплексного відновлення території – це аналітично-просторовий документ, який визначає основні містобудівні та соціально-економічні пріоритети політики відновлення території, постраждалої внаслідок збройної агресії. План відновлення та розвитку громади – це документ стратегічного планування, який включатиме завдання і заходи відновлення та розвитку, проєкти місцевого розвитку.

"Ці два види документації є взаємопов'язаними й допоможуть громадам як забезпечувати ефективну відбудову, так і залучати кошти на реалізацію проєктів відновлення", - наголошують в U-LEAD.

Читайте також: U-LEAD запускає ініціативу «Відновлення місцевих шкіл задля стійкості»

Так, серед обраних до проєкту 24-х громад: Павлоградська, Шевченківська, Дмитрівська, Іванківська, Коростенська, Новослобідська, Великописарівська, Ізюмська, Золочівська, Курилівська, Солоницівська, Кіндрашівська, Куп'янська, Борівська, Киїнська, Талалаївська, Городнянська, Ічнянська, Семенівська, Куликівська, Оріхівська, Перещепинська, Чортківська, Фастів.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-