U-LEAD запускає ініціативу «Відновлення місцевих шкіл задля стійкості»

U-LEAD запускає ініціативу «Відновлення місцевих шкіл задля стійкості»

Укрінформ
Служба зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії (FPI) надала Програмі «U-LEAD з Європою» додаткове фінансування у понад €5 мільйонів для відбудови 12 шкіл на Чернігівщині, Київщині й Харківщині та створення 25 Центрів цифрового навчання у межах програми «Відновлення місцевих шкіл задля стійкості».

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку «U-LEAD з Європою» у Фейсбуці, гроші також будуть направлені на консультації та тренінги зі створення безпечного та сприятливого середовища для навчання дітей.

«Ситуація в кожній громаді дуже різна. Є такі, які повністю перевантажені через прибуття людей, що виїхали від війни до безпечніших західних областей, наприклад, а є інші регіони, де вся інфраструктура зруйнована. Є місця, де вже немає вчителів. А для дітей це означає, що після складних викликів під час пандемії COVID-19 через дистанційне навчання тепер настає тривалий період, коли їм багато чого бракує: як інфраструктури, так і можливостей. У рамках цієї ініціативи ми, зокрема, випробовуємо підходи до забезпечення доступу до освіти, які тестували раніше. Нашою метою є не тільки відновлення шкіл, хочемо знайти рішення, які будуть адаптовані до конкретних ситуацій», - сказав директор Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської Комісії Петер Вагнер.

За його словами, іноді потреба на місцях може бути в електронному обладнанні для дистанційного навчання, іноді це стосується автобусів, іноді укриттів, бо навіть у складних обставинах навчання має продовжуватись. «Тому ми намагаємося випробовувати нові підходи й хочемо дійсно бачити, які рішення формуються знизу вгору, чого ми можемо навчитися у громад, враховуючи їхній досвід. Ніхто не знає краще за батьків, вчителів та місцевої влади, у чому є потреба», - додав Вагнер.

Читайте також: ПРООН разом із партнерами накопичує $1 мільярд на відновлення України — Шмигаль

За даними Світового банку, станом на 24 лютого 2023 року в Україні було зруйновано понад 450 навчальних закладів та пошкоджено більше 2 770.

Раніше повідомлялося про те, що у Харківській області благодійний фонд «Сміливі відновлювати» у межах програми «ULEAD з Європою» за фінансової підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії відремонтує п'ять шкіл, які постраждали від повномасштабної агресії РФ.

Ініціатива U-LEAD «Відновлення місцевих шкіл для стійкості» спрямована на надання конкретної підтримки відібраним громадам, які потерпали від війни - шляхом фінансування їхніх індивідуальних підходів із відновлення доступу до освіти.

Читайте також: На Київщині запустили відбудову сьомого багатоквартирного будинку коштом UNITED24

Проєкт є частиною Шкільної ініціативи "U-LEAD з Європою".

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-