Відновлення має бути пріоритетом кожного керівника на місцях - Шмигаль

Відновлення має бути пріоритетом кожного керівника на місцях - Шмигаль

Укрінформ
Відновлення має бути у фокусі кожного міністра, регіонального та місцевого керівника, адже це один з основних векторів, за яким буде проводитися оцінка роботи. 

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду, передає Укрінформ. 

«Відновлення має бути у фокусі кожного міністра, регіонального та місцевого керівника. Це один із основних векторів, за яким буде проводитися оцінка роботи», - сказав Шмигаль.

Він нагадав про те, що в Україні створений Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. Це одне з основних джерел фінансування відбудови. У ньому вже є майже 62 млрд грн.

«Уряд вже розподілив 23,5 млрд грн на різні проєкти відновлення. Зокрема 4,4 млрд грн – на програму єВідновлення. 6,6 млрд грн – на відбудову критичної інфраструктури, 1,5 млрд грн – на нові водогони для забезпечення міст на півдні (України - ред.) питною водою. 1 млрд грн – на відновлення пошкоджених і зруйнованих об’єктів після теракту на Каховській ГЕС», - сказав Прем'єр.

Читайте також: Платформа DREAM дозволяє простежити кожен проєкт відновлення України - Шуляк

Глава уряду додав, що попри виділені кошти, проєкти рухаються повільно. «Тому ще раз повторюю для всіх керівників ЦОВВ та місцевої влади: відновлення – пріоритет, люди чекають на допомогу», - підкреслив він.

Як повідомлялося, уряд удосконалив механізм використання коштів із Фонду відновлення зруйнованого майна та інфраструктури.

12 травня відбулося перше засідання робочої групи з розподілу коштів Фонду, що відкриває шлях до початку фінансування проєктів з відбудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-