До коаліції інвестицій в Україну долучилися вже 400 міжнародних компаній - Шмигаль

До коаліції інвестицій в Україну долучилися вже 400 міжнародних компаній - Шмигаль

Укрінформ
До "інвестиційної коаліції" в Україну вже долучилися 400 міжнародних компаній.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на пресконференції у Лондоні, передає кореспондент Укрінформу.

"Разом із нашими міжнародними партнерами ми формуємо "коаліцію відновлення". Разом з ними ми також формуємо "коаліцію інвестицій" в Україну "Ukraine business compact". Вже 400 міжнародних компаній долучилися до цієї ініціативи", - сказав Шмигаль.

За його словами, задля того, аби бізнес впевненіше почувався в Україні, уряд планує перезапустити ринок страхування.

Читайте також: Україна очікує від союзників конкретики щодо умов вступу в НАТО – Шмигаль

"Ми розуміємо, що для відновлення приватних інвестицій нам необхідно створити діючий та ефективний інструмент страхування військових ризиків. Разом з ЄС, Норвегією, Швейцарією та ЄБРР ми підписали угоду про спільну роботу в цьому напрямку", – запевнив Шмигаль.

Він додав, що в України уже є перемога на цьому шляху.

"Багатостороннє агентство з гарантій та інвестицій MIGA (Multilateral Investment Guarantee Agency) групи Світового банку почало надавати гарантії страхування воєнних ризиків в Україні. І відповідна угода була підписана з німецьким банківським холдингом ProCredit", – зазначив глава українського уряду.

Як повідомлялося, Конференція з питань відновлення України відбулася у Лондоні. За оцінками Світового банку, на швидке відновлення України у 2023 році потрібно принаймні 14,1 млрд доларів США. Після російського теракту на Каховській ГЕС невідкладні потреби зросли. Загалом же для відбудови зруйнованого ворогом Україні впродовж найближчого десятиліття знадобиться щонайменше 411 млрд доларів. Зараз урядовці й вітчизняні та зарубіжні експерти працюють над точною оцінкою заподіяних агресором збитків.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-