Україна очікує від союзників конкретики щодо умов вступу в НАТО – Шмигаль

Україна очікує від союзників конкретики щодо умов вступу в НАТО – Шмигаль

Укрінформ
Україна сподівається отримати конкретику стосовно умов вступу в Організацію Північноатлантичного договору під час липневого саміту НАТО у Вільнюсі.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на пресконференції у Лондоні, передає Укрінформ.

"Я вважаю, що це (вступ України до НАТО – ред.) забере не так вже й багато часу. Буде значно швидше. Ми очікуємо, що під час вільнюського саміту союзники будуть дуже конкретними щодо умов, дати та своїх меседжів. Ми очікуємо на це та працюємо заради цього", – сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Блінкеном співпрацю у п’яти напрямках швидкої відбудови України

Він упевнений в тому, що членство нашої держави в Альянсі має важливе значення для європейської безпеки у майбутньому. Тим більше, що українська армія вже воює за стандартами НАТО та зброєю Альянсу.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. На всіх рівнях українська сторона наголосила, що запевнень про те, що Україна стане членом Альянсу, які лунали під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році, недостатньо. Натомість Україна ставить перед союзниками по НАТО питання щодо гарантій безпеки та чіткої перспективи руху до повноправного членства в Альянсі.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-