Іспанія анонсувала нову допомогу для відновлення України

Іспанія анонсувала нову допомогу для відновлення України

Укрінформ
Іспанія оголосила про надання Києву нової допомоги для оснащення українських шкіл укриттями, підтримки жертв сексуального насильства та забезпечення мобільних клінік для новонароджених.

Про це заявив глава МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес під час конференції з відновлення України в Лондоні, повідомляє МЗС Іспанії у Твіттері, передає Укрінформ.

За словами Альбареса, уряд Іспанії зобов'язався у Лондоні виділити Україні 250 мільйонів євро.

«У тому числі затверджено і нове зобов'язання у розмірі €7 мільйонів, про яке я оголошую сьогодні. Воно спрямоване на облаштування шкіл укриттями, підтримку жертв сексуального насильства та забезпечення мобільних клінік інкубаторами для новонароджених», - поінформував Альбарес.

Глава МЗС Іспанії заявив, що країна мобілізує понад 24 тонни гуманітарної допомоги, яку передадуть постраждалим від підриву росіянами Каховської гідроелектростанції.

Читайте також: Іспанія передасть Україні танки, бронемашини та польовий шпиталь

Альбарес також зазначив, що Іспанія готова поділитися з Україною досвідом у таких секторах, як інфраструктура, енергетика, водопостачання, санітарія, охорона здоров'я, залізниці, щоб допомогти у відновленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Лондоні 21-22 червня проходить міжнародна конференція з відбудови України (Ukraine Recovery Conference). Захід є продовженням щорічних конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-