Проєкт відбудови України є одним з найбільш амбітних і дорогих з часів Другої світової - Сіммонс

Проєкт відбудови України є одним з найбільш амбітних і дорогих з часів Другої світової - Сіммонс

Укрінформ
Проведення реформ під час війни є надскладним завданням, однак вони є запорукою для залучення інвестицій, необхідних для відновлення України.

На цьому наголосила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс у блозі для Української правди, повідомляє Укрінформ.

Вона розповіла, що під час спілкування з представниками громад бачила рішучість людей відбудувати свою країну і повернути життя до нормального стану, як під час війни, так і після її завершення. При цьому українці розуміють, що відбудова потребуватиме багато зусиль і ресурсів.

Посол Британії наводить оцінки Світового банку, згідно з якими вартість відновлення України вже перевищила 411 мільярдів доларів - і щодня збільшується.

«Це робить проєкт з відбудови України одним з найбільш амбітних і дорогих з часів Другої світової війни. Для його успішної реалізації Україні знадобиться співпраця не лише з урядами інших країн, а й з бізнесом. Тільки приватний сектор здатен мобілізувати інвестиції в масштабах, необхідних для задоволення потреб відновлення України. Нам потрібно об'єднати зусилля і створити умови для масштабних інвестицій з боку приватного сектора, щоб відбудувати зруйноване», - зауважує Сіммонс.

Читайте також: Посол Британії: Допомогти Україні перемогти - це найкращий спосіб уберегти дітей

Водночас вона наголошує, що самої по собі перемоги у війні недостатньо для створення умов для відбудови - запорукою для залучення інвестицій є реформи.

«Такі принципи, як верховенство права, незалежність судової системи, нульова толерантність до корупції, прозорість державного управління та інші, є вирішальними для інвесторів і критично важливими для майбутнього України», - вказує представниця Британії.

Утім, визнає Сіммонс, продовжувати реформи в умовах повітряних атак чи дисбалансу в енергетичній системі, спричинених ударами Росії, є «надскладним завданням».

«Але я знаю, що Україна переможе. Я бачу, як вона перемагає щодня. Її люди продемонстрували мені це. І я впевнена, що Україна продемонструє це й інвесторам усього світу на Конференції (з питань відновлення України - ред.)», - зазначила Сіммонс.

Читайте також: Лондонська конференція розгляне фінансову допомогу для України після 2023 року - Урсула фон дер Ляєн

Як повідомлялося, 21–22 червня у Лондоні відбудеться міжнародна конференція з питань відновлення України Ukraine Recovery Conference – 2023.

Конференція буде зосереджена на мобілізації міжнародної підтримки для економічної й соціальної стабілізації України та процесу відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-