Уряд спрямував Агентству відновлення майже ₴18 мільярдів на нову програму з відбудови

Уряд спрямував Агентству відновлення майже ₴18 мільярдів на нову програму з відбудови

Укрінформ
Уряд спрямував Агентству відновлення залишки коштів у сумі 17,9 млрд грн, які надійшли від Європейського інвестиційного банку, на нову програму з відбудови української інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Доручено Міністерству фінансів разом із Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерством освіти і науки спрямувати залишки коштів спеціального фонду державного бюджету, що утворилися за рахунок надходжень від Європейського інвестиційного банку в рамках інвестиційних проєктів на нову бюджетну програму «Розвиток та відновлення інфраструктури» у сумі 17 млрд 908 млн гривень (видатки розвитку)», - зазначив постпред уряду.

Читайте також: Потреби на відновлення України будуть заплановані у багаторічному бюджеті ЄС – Домбровскіс

Мельничук уточнив, що затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку та відновлення інфраструктури. Він визначає механізм використання коштів за новою бюджетною програмою «Розвиток та відновлення інфраструктури», що спрямовуються Агентству відновлення для реалізації проєктів з відбудови.

Як повідомлялось, уряд підтримав пропозицію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури про утворення в українських регіонах посади заступника міністра або заступника голови ОВА, які займатимуться питаннями відновлення інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-