Канада оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Канада оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Оновлено
Укрінформ
Канада виділяє 500 млн канадських дол (близько 400 млн дол США) на військову допомогу Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили в офісі прем’єр-міністра Канади під час візиту Джастіна Трюдо до України.

“Канада твердо налаштована реагувати на незаконне й невиправдане вторгнення (Росії в Україну - ред.), продовжуючи надавати Україні військову допомогу, зокрема додаткові 500 млн дол. для підтримки спроможності реагувати на російську агресію”, - йдеться у пресрелізі.

Новий пакет оборонної допомоги також передбачає передання Україні 288 ракет АІМ-7 для засобів ППО.

Крім того, Канада до 2026 року продовжує мандат військової тренувальної місії UNIFIER, у межах якої за 8 років уже пройшли підготовку понад 35 тис. українських військових.

Читайте також: Винуватці підриву Каховської ГЕС будуть притягнуті до відповідальності - глава МЗС Канади

Оттава також долучиться до навчання українських пілотів на винищувачах F-16 та допомогатиме в обслуговуванні цих літаків.

Зазначається, що у межах міжнародної “танкової коаліції” Канада допоможе організувати роботу центру технічного обслуговування танків Leopard 2 у Польщі.

Крім того, Канада передасть ЗСУ 10 тисяч снарядів калібром 105 мм й протягом найближчих тижнів завершить доставку 122 броньованих автомобілів Roshel, про що було оголошено раніше. На цей час в Україну прибуло 88 таких машин.

Читайте також: Канада продовжила «економічний безвіз» з Україною ще на рік

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та віцепрем’єр-міністр Христя Фріланд прибули до Києва з неоголошеним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-