Через підрив росіянами Каховської ГЕС зниклими безвісти вважаються 29 людей

Через підрив росіянами Каховської ГЕС зниклими безвісти вважаються 29 людей

Оновлено
Укрінформ
Унаслідок підриву російськими військами греблі Каховської гідроелектростанції 29 людей вважаються зниклими безвісти.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ з посиланням на МВС України.

«На цей момент ми врятували 2678 людей. Намагаємося проводити евакуаційні заходи, навіть попри те, що ворог обстрілює постійно місця евакуації, обстрілює наших рятувальників, поліцейських та волонтерів. Але ми сьогодні близько вісімдесяти людей врятували», - заявив Клименко.

Міністр повідомив, що на цей час зниклими безвісти вважаються 29 осіб. Він також звернув увагу, що телефон гарячої лінії цілодобовий, і громадяни можуть звернутися в поліцію.

Крім того, Клименко вчергове звернувся до волонтерів. «Всі волонтери, які працюють на території Херсона, всі обліковані, ми з ними спілкуємось. Ми маємо чітко розуміти, скільки у нас є плавзасобів. Ми чітко маємо розуміти, якими силами і засобами можемо оперувати кожної години, кожної хвилини», - заявив він.

Раніше у Фейсбуці Клименко повідомляв про 27 зниклих безвісти.

За його даними, станом на 12:00 10 червня евакуювати вдалося 2620 людей, 160 з них – діти. Унаслідок ворожого обстрілу під час евакуаційних заходів 11 людей зазнали травмувань.

"Намагаємося продовжувати евакуаційні заходи, але ворог нещадно обстрілює. Не втрачаємо сили та віри: робимо все, щоб врятувати людей", – додав міністр.

Читайте також: Рівень води в Інгульці на Херсонщині підвищився на 6 метрів

За інформацією Клименка, на цей час у Херсонській області фактично підтоплені 47 населених пунктів, з них 33 (3815 будинків) – на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово захопленій.

У Миколаївській області підтоплений 31 населений пункт. Евакуювати там вдалося 936 осіб, 167 з них – діти. Одна людина загинула.

У Дніпропетровській області відсутнє водопостачання у понад 89 тисяч абонентів у 26 населених пунктах. У співпраці з місцевою владою здійснюється підвіз питної і технічної води.

Читайте також: Із Каховського водосховища витекло 62% його об'єму - Міндовкілля

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. Ще до обіду майже вся станція опинилася під водою, відновленню вона не підлягає.

Згідно з даними розвідки, вибух на Каховській ГЕС був внутрішнім, детонація — керованою. Рішення про підрив віддавав особисто Президент Російської Федерації Володимир Путін.

Фото: Ігор Клименко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-