Рівень води в Інгульці на Херсонщині підвищився на 6 метрів

Рівень води в Інгульці на Херсонщині підвищився на 6 метрів

Укрінформ
У Бериславському районі Херсонської області спадає рівень води в Каховському водосховищі й водночас зростає в річці Інгулець.

Про це в Телеграмі повідомляє начальник Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов, передає Укрінформ.

"Середній рівень води у Каховському водосховищі: 10.31 м. (знизився на 6,46 м). Середній рівень води в річці Інгулець: 6,27 м (підвищився на 6.м.).

Читайте також: ПІДРИВ РОСІЯНАМИ КАХОВСЬКОЇ ГЕС. УСІ НОВИНИ

Фіксується зниження рівня води у підтоплених населених пунктах Тягинської громади, с.Тягинка, за добу знизився на 0.55 м, з початку затоплення на 2.26 м", - написав Літвінов.

За його словами, у зв’язку з підвищенням рівня води в Інгульці підтоплено населені пункти Калинівської селищної громади - селище Калинівське та села Заповіт, Бобровий Кут, Мала Сейдеминуха, Краснолюбецьк, Новогреднєве, Благодатівка.

У селі Мала Сейдеминуха рівень води зріс на 60 см.

Читайте також: Із Каховського водосховища витекло 62% його об'єму - Міндовкілля

У зоні можливого підтоплення залишається Давидів Брід. Рівень води знизився з початку підтоплення та становить 2.05 м.

Як зазначає начальник Бериславської РВА, ситуація у територіальних громадах, які знаходяться вище греблі Каховської ГЕС залишається складною: відбувається зниження рівня води, у зв’язку з чим міліють свердловини та виникає потреба у забезпеченні населення водою. У селищі Нововоронцовка рівень води зменшився на 5 м та зафіксовано переміщення берегової лінії на 270 м, існує загроза обміління свердловин.

У селі Милове одну свердловину відключено, зникла вода.

Читайте також: На Херсонщині із зони підтоплення евакуювали вже 2588 людей

Загалом із підтоплених населених пунктів евакуйовано 169 осіб, з них 17 дітей. Підтоплено 270 будинків мешканців, 2 насосні станції, мости. У селі Одрадокам’янка Тягинської територіальної громади частково підтоплене кладовище. У селищі Калинівка та селі Бобровий Кут підтоплено школи, у Новогреднєвому - трансформаторна підстанція, у Благодатівці - модульний ФАП.

Як повідомляв Укрінформ, у Бериславському районі Херсонщини у водяній пастці опинилося село Новогреднєве. Тут підтоплені хати й немає електрики.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-