Україна презентувала Банку розвитку Ради Європи першочергові плани відбудови

Україна презентувала Банку розвитку Ради Європи першочергові плани відбудови

Укрінформ
Україна презентувала плани відбудови на спільному засіданні Банку розвитку Ради Європи, а також обговорила процес набуття членства у фінансовій інституції.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні важливо закладати надійний фундамент для відновлення соціальної інфраструктури, значну експертизу в якій має саме Банк розвитку Ради Європи. Зокрема, ми зацікавлені в участі Банку у відновленні житла, закладів охорони здоров’я та освіти, а також розвитку мережі реабілітаційних центрів для ветеранів. Нам важливо створити умови для повернення українців, які вимушено покинули свої домівки. Досвід БРРЄ тут незамінний», - зазначив він.

Також у межах заходу українська сторона розповіла учасникам засідання про 6 пілотних проєктів відбудови громад з надвисоким рівнем руйнувань та пошкоджень.

Як повідомлялось, у травні Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт щодо прийняття Статуту Банку. Це є необхідною умовою для приєднання України до однієї з найстаріших та найстабільніших фінансових установ Європи.

Читайте також: Відбудова держави має відбуватися коштом 80% приватного капіталу - Мінекономіки

Банк розвитку Ради Європи (БРРЄ) – створена в 1956 році багатостороння фінансова установа, яка має виключно соціальну спрямованість. Банк є головним інструментом Ради Європи у практичній реалізації політики соціальної солідарності та згуртованості.

Фото: Олександр Кубраков / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-