Відбудова держави має відбуватися коштом 80% приватного капіталу - Мінекономіки

Відбудова держави має відбуватися коштом 80% приватного капіталу - Мінекономіки

Укрінформ
Відбудова держави в глобальному сенсі має відбуватися коштом 80% приватного капіталу, а для цього треба створити передумови, які стимулюватимуть інвесторів вкладати в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Я вважаю, що відбудова держави в глобальному сенсі має відбуватися коштом 80% приватного капіталу. Щоб це сталось, треба створити передумови, які стимулюватимуть інвесторів вкладати в Україну. Ми маємо дати чіткий сигнал світу і собі всередині суспільства, яку країну ми будуємо. Щоб залучити інвесторів, українська економіка має зростати швидше, ніж у сусідів», - сказала перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також: Будівництво нової ГЕС може коштувати близько $1 мільярда – Мінекономіки

За її словами, нині уряд працює над трьома принциповими напрямами: забезпеченням наших сил оборони, нагальним відновленням та забезпеченням повоєнної відбудови. Всі ці напрями взаємопов’язані, і тому надзвичайно важливою є чітка візія того, як нинішні наші кроки зі стабілізації економіки забезпечують її подальший розвиток після перемоги.

Свириденко вважає, що Україна має розвивати в першу чергу ті сектори економіки, які мають конкурентні переваги. Мова йде про аграрну промисловість, зелену металургію, машинобудування, деревообробку, IT-галузь, military-tech, охорону здоров’я та фармацевтику. Разом із цим бізнес-середовище потребує від влади реформи правоохоронної і судової системи, та створення умов для безпеки капіталу інвесторів.

«Великі інвестиції будуть тоді, коли Україна буде мати гарантії безпеки. Для того, щоб створити бізнесу комфортні умови, уряд працює над тотальною дерегуляцією. Щоб до нас прийшли інвестори, процес побудови виробництва в Україні має відбуватись швидше, ніж у найближчого сусіда. Також ми маємо запровадити більш конкурентну податкову систему», - наголосила Свириденко.

Читайте також: Штати продовжили безмитний режим для української сталі ще на рік

За її словами, паралельно з цим уряд працює над структуруванням Фонду розвитку приватних інвестицій. Його планують презентувати за два тижні в Лондоні на Конференції з питань відновлення України.

Як повідомлялось, п’ятирічний період відновлення України вимагатиме додаткових інвестицій у розмірі близько 50 млрд доларів США на рік.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-