У Торонто презентували книгу відомого представника діаспори «Соломея»

У Торонто презентували книгу відомого представника діаспори «Соломея»

Фото
Укрінформ
У залі «Гамбер» Українського культурного центру «Олд Міл» у Торонто 8 червня відбулася презентація книги відомого представника діаспори Андрія Семотюка «Соломея – Зірка золотого віку опери».

Про це Укрінформу повідомив Хав'єр Апонюк Савич, член управи Конгресу українців Канади – відділ Торонто.

Спонсорами заходу виступили Кредитова Спілка «Будучність», Літературний Фонд ім. Пітерсона, Світова федерація українських жіночих організацій, Світовий конгрес українців і Комітет українок Канади – відділ Торонто.

Присутні мали змогу почути спогади, переживання та бачення Андрія Семотюка про еміграцію його сім’ї, паралель із сучасною ситуацією в Україні та біль через іронію долі його двоюрідної тітки – Соломії Крушельницької, яка після втечі з Італії через прихід фашизму, у віці 70 років, з приходом російсько-комуністичних військ потрапила у львівську «пастку» – за залізну завісу.

За словами автора, «Соломея – зірка золотого віку опери» – це набагато більше, ніж розповідь про життя Крушельницької. Книга – це одіссея, це свідчення відданості мистецтву, тріумф людського духу, який надихає кожну людину. 

Нагадаємо, у приміщенні галереї Канадсько-української мистецької фундації (КУМФ) у Торонто відбулася персональна виставка живопису та скульптури Олександра Гутирі «Вхід через вихід».

Фото: Хав'єр Апонюк Савич, Andy Semotiuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-