У Кишиневі відкрили літній табір для дітей з України

У Кишиневі відкрили літній табір для дітей з України

Фото, відео
Укрінформ
У Центрі юних натуралістів Кишинева COTN Chișinău, який відвідують понад 90 тимчасово переміщених українських родин з дітьми, урочисто відкрився літній табір «Зелені ворота для України 2023» (Green gate for Ukraine 2023).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила дружина посла України у Молдові Олеся Шевченко. 

Вона привітала юних натуралістів, звернулася зі словами підтримки до українців та подарувала дитячі книги від Посольства в рамках проєкту «Українська книжкова полиця» Першої леді України Олени Зеленської.

Олеся Шевченко розповіла, що завдяки ентузіазму та невтомній турботі керівниці центру пані Корнієнко Cezara Cornienco від початку війни понад 500 дітей з України мали можливість розвиватися і спілкуватися з однолітками, відвідувати різноманітні майстер-класи, вивчати культуру та традиції Молдови, їздити на екскурсії та вивчати румунську мову.

Дружина посла подякувала за невтомну працю всім викладачам і працівникам центру, пані Ірині Ирині Грековій, а також спонсорам – благодійній організації з Ізраїлю "Early Starters International", яка вже понад рік допомагає в Центру, облаштовує для українських дітей-біженців безпечні простори для ігор та занять.

Як передає Укрінформ, Національний конгрес українців Молдови в партнерстві з Посольством України організували для дітей майстер-клас з виготовлення писанок у гімназії імені Тараса Шевченка в Кишиневі. 

Фото: Olesia Shevchenko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-