У Стамбулі відбувся мітинг проти екоциду, який чинить Росія в Україні

У Стамбулі відбувся мітинг проти екоциду, який чинить Росія в Україні

Фото
Укрінформ
У центральній частині Стамбула, неподалік площі Таксім та проспекту Істікляль, відбувся мітинг проти війни росії проти України, проти екоциду, який чинить Росія, підірвавши дамбу Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Стамбулі.

«Ми наголосили, що путінська Росія веде геноцидну війну проти українського народу, вбиває мирних людей, знищує міста, прагне вбити якомога більше українців, а життя решти зробити нелюдським», – повідомило Генконсульство.

Мітингувальники закликали світ почути та відреагувати на екоцид, який чинить Росія, підірвавши дамбу на Каховській ГЕС, що рівносильно застосуванню зброї масового ураження. Учасники мітингу вказали також на те, що російські окупанти і раніше погрожували підірвати дамбу і шантажували, що зроблять це, щоб завадити українському контрнаступу.

«Ми також нагадали, що про загрозу створення Росією цієї трагедії українська влада публічно попереджала ще восени минулого року. Росія має бути визнана державою-терористом!», – наголосили мітингувальники.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених сіл. 

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-