Україна та США обговорили план відновлення і захисту енергетики до наступної зими

Україна та США обговорили план відновлення і захисту енергетики до наступної зими

Фото
Укрінформ
Україна та США обговорили прозорість використання наданої прямої бюджетної допомоги від США та потреби на відновлення України, зокрема, в енергетичному секторі.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінфіну, про це йшлося під час зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка та заступника Державного секретаря Сполучених Штатів Америки з питань управління і ресурсів Річарда Верми.

“Завдяки прямій бюджетній підтримці Сполучених Штатів, ми продовжуємо забезпечувати стійке державне управління в Україні та частково компенсувати соціальні й гуманітарні видатки держбюджету. Окрім нагальних соціальних потреб держбюджету, ми також зосереджуємо увагу наших партнерів на швидкому відновленні України, що має розпочатися вже цьогоріч”, - сказав Марченко.

Під час зустрічі сторони обговорили економічну допомогу та план відновлення України. Увага зосереджувалася на двох сферах допомоги США для потреб швидкого відновлення. Перше - забезпечення безпеки енергетичної системи напередодні наступної зими, відновлення, децентралізація та запровадження “зелених” стандартів енергетичного сектору. Друге - економічна допомога для сприяння торговельній переорієнтації України на ЄС, а також повернення економічного зростання після спаду на 30% у 2022 році.

Читайте також: Україна готує енергосистему до зими з урахуванням можливих військових загроз - Галущенко

Марченко також наголосив на необхідності створення сприятливих умов для залучення приватних інвестицій.

"Наразі уряд України працює над створенням “здорового” середовища для інвестицій приватного сектору. Це буде підкріплено належним урядуванням, верховенством права та зусиллями у боротьбі з корупцією. Україна зацікавлена в заохоченні приватних інвестицій у сфери оборони, сільського господарства, ІТ, відновлюваної енергетики, видобутку і зберігання газу, логістики та будівництва", - наголосив міністр фінансів.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні США планують оголосити пакет допомоги Україні на 2024 рік. Розглядається пакет допомоги на 60 млрд дол.

Фото: Мінфін України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-