В Україні підготували перший перелік проєктів для відновлення на майже ₴18 мільярдів

В Україні підготували перший перелік проєктів для відновлення на майже ₴18 мільярдів

Укрінформ
Міжвідомча робоча група склала перелік проєктів з попередньою пріоритезацією для виділення коштів на відновлення з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під час засідання Міжвідомча робоча група розглянула 377 перших проєктів із обсягом фінансування за рахунок фонду ліквідації 17,9 млрд гривень, поданих органами місцевого самоврядування, а також центральними органами виконавчої влади на розгляд через Галузеву систему управління відновленням інфраструктури, яка є складовою частиною цифрової екосистеми DREAM», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що за результатами розгляду проєктів робоча група склала перелік проєктів з попередньою пріоритезацією, який буде переданий на розгляд Кабінету міністрів України. Фінальний перелік проєктів буде затверджений урядом за результатами доопрацювання заявниками поданої документації.

Затверджені проєкти отримають фінансування з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Наразі команда Агентства відновлення спільно зі Службами відновлення в областях, представниками органів виконавчої влади проводять обстеження об'єктів, вивчають всю наявну документацію та опрацьовують відповідні механізми та строки відновлення.

Наступні засідання Міжвідомчої робочої групи транслюватимуться в онлайн-режимі і будуть доступні до публічного перегляду.

Читайте також: Шмигаль доручив утворити у низці міністерств та ОВА посади заступників з питань відновлення

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії у складі спеціального фонду державного бюджету. Кошти Фонду пропонується спрямовувати на будівництво громадських будівель, захисних споруд цивільного захисту, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів критичної інфраструктури та житла внутрішньо переміщеним особам та людям, які втратили його внаслідок військових дій. На 2023 рік бюджет Фонду ліквідації наслідків збройної агресії затверджений в обсязі 52,5 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-