В Україні створять Фонд ліквідації наслідків збройної агресії - Рада ухвалила закон

В Україні створять Фонд ліквідації наслідків збройної агресії - Рада ухвалила закон

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії у складі спеціального фонду державного бюджету.

Відповідний законопроєкт (реєстр. № 8027) у другому читанні підтримав 251 народний депутат, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

Кошти Фонду пропонується спрямовувати на будівництво громадських будівель, захисних споруд цивільного захисту, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів критичної інфраструктури та житла внутрішньо переміщеним особам та людям, які втратили його внаслідок військових дій.

Крім цього, кошти можна спрямовувати на розроблення проєктної (проєктно-кошторисної) документації для об’єктів, які були зруйновані внаслідок російської агресії, закупівлю шкільних автобусів, спеціального транспорту для закладів охорони здоров’я та комунальних підприємств із благоустрою територій.

Наповнення Фонду, відповідно до документа, передбачається за рахунок коштів, отриманих від примусового вилучення майна російської федерації та її резидентів в Україні.

Читайте також: Проєкт бюджету-2023 запроваджує нові інструменти підтримки регіонів - Гетманцев

Рішення про виділення коштів з Фонду (у разі потреби - з відкриттям нових бюджетних програм, включаючи трансферти місцевим бюджетам) приймає Кабінет Міністрів за погодженням із комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Як повідомлялось, наразі негайного відновлення потребують щонайменше 1463 об’єкти житлово-комунального господарства, 829 закладів освіти, 301 медичний заклад, 3838 житлових будинків, що були пошкодженні внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-