Кабмін обмежив розмір компенсації на ремонт житла за програмою єВідновлення

Кабмін обмежив розмір компенсації на ремонт житла за програмою єВідновлення

Укрінформ
Максимальна сума допомоги, на яку зможуть претендувати громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф, становить 200 тисяч гривень.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці

Також уточнено порядок розрахунку розміру допомоги спеціальною комісією, створеною при органі місцевого самоврядування. Передбачається, що спочатку комісія визначає обсяг пошкоджень житла за даними акта комісійного обстеження, а потім заповнює чек-лист з визначення розміру допомоги для відновлення пошкодженого житла.

У кінцевому результаті комісія фотографує пошкодження, які свідчать про характер та обсяг руйнувань, завантажує їх в Реєстр пошкодженого і зруйнованого майна та ухвалює рішення про отримання відповідної допомоги громадянам.

Читайте також: Шмигаль доручив утворити у низці міністерств та ОВА посади заступників з питань відновлення

Як повідомлялося, 21 квітня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Він передбачає отримання громадянами, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, державної допомоги на поточний ремонт житла.

Зробити це можна з допомогою електронної послуги єВідновлення, яка стартувала з 10 травня. Станом на ранок 12 травня за програмою єВідновлення надійшло вже 5 575 заявок.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-