Шмигаль розповів про результати робочого візиту до Італії

Шмигаль розповів про результати робочого візиту до Італії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував про результати робочого візиту урядової делегації в Італію.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Фейсбуці, підбиваючи підсумки тижня.

За його словами, “цього тижня урядова делегація була з робочим візитом в Італії. Підписали низку меморандумів про співпрацю у сфері торгівлі, екології, промисловості, інфраструктури, енергетики”.

“У Конференції з відновлення взяли участь понад 500 італійських компаній. Вони зацікавлені інвестувати в Україну та брати участь у відбудові. Україна розраховує на 1 млрд євро від Італії для швидкої відбудови", - зазначив Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, "визначили шість населених пунктів, де відбудова проходитиме за новими принципами – із системним підходом та повною трансформацією. Це Бородянка та Мощун (Київська область), Тростянець (Сумська), Посад-Покровське (Херсонська), Циркуни (Харківська), Ягідне (Чернігівська)”.

Також "понад 4 тисячі бізнесів відкрилися або були розширені завдяки програмі єРобота. Загальна сума вже виданих безповоротних грантів склала 2,4 млрд грн. Цього тижня збільшили фінансування програми ще на 1,3 млрд грн", - додав Шмигаль.

“100 млрд грн отримав український бізнес за програмою "5-7-9" від початку повномасштабного вторгнення. Це пільгові кредити, часто зі ставкою майже 0%. Допомагаємо нашим підприємцям вистояти та розвиватися”, - підкреслив очільник уряду.

Він нагадав, що "цього тижня ЄС перерахував Україні черговий транш макрофінансової допомоги розміром 1,5 млрд євро. Також Україна отримала 1,25 млрд доларів грантових коштів від США через Цільовий фонд Світового банку.

Шмигаль подякував партнерам на постійну підтримку та допомогу.

“Провели також важливі перемовини в Києві з президентами Чехії та Словаччини. Серед головних тем: санкції проти росії, відновлення України та військова допомога для посилення нашої армії”, - додав очільник уряду.

Читайте також: Президент Чехії обговорює на Дніпропетровщині питання відбудови

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль заявив на пресконференції у Римі, що Україна сподівається на підтримку міжнародних партнерів щодо продовження роботи "зернового коридору".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-