Президент Чехії обговорює на Дніпропетровщині питання відбудови

Президент Чехії обговорює на Дніпропетровщині питання відбудови

Фото
Укрінформ
Президент Чехії Петр Павел у Дніпропетровській області обговорює з місцевою владою питання відбудови регіону.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

"Дніпропетровщина приймає чеську делегацію на чолі з президентом Петром Павелом. Говоримо про відбудову області", - зазначив Лисак.

Він нагадав, що Чехія взяла шефство над Дніпропетровщиною і допомагатиме області з відбудовою.

Зокрема, під час візиту чеської делегації підписано меморандум про виготовлення сучасного медичного автобуса для Дніпропетровщини. "Це «реанімаційне відділення» на колесах. Одночасно допомогу у ньому можуть надавати 12 пораненим. Чехи зроблять його спеціального для нас", - зазначив очільник ОВА.

Читайте також: Чехія та Україна спільно вироблятимуть зброю, навчальні літаки та ремонтуватимуть танки

Він додав, що під час зустрічі йшлося також про відновлення навчальних закладів. "У регіоні пошкоджено майже 100 шкіл і понад 50 садочків. Освітня, як і гуманітарна та енергетична сфери – у пріоритеті чеських партнерів", - зауважив Лисак.

Як повідомлялося, раніше президент Павел заявив, що Чехія відкриє генеральне консульство у Дніпрі, аби полегшити реалізацію проєктів взаємної співпраці. За його словами, Чехія має шість таких ключових проєктів, зокрема щодо відбудови у пʼяти ключових областях.

Президенти Чехії і Словаччини Петр Павел та Зузана Чапутова прибули в Україну зі спільним візитом. 28 квітня вони відвідали Бучу та Бородянку Київської області, провели зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським, Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Фото: Інстаграм prezident_pavel, Телеграм Сергій Лисак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-