Петер Павел анонсував відкриття чеського генконсульства у Дніпрі

Петер Павел анонсував відкриття чеського генконсульства у Дніпрі

Укрінформ
Чехія відкриє генеральне консульство у Дніпрі, щоб полегшити реалізацію проєктів взаємної співпраці з Україною.

Про це заявив президент Чехії Петер Павел на спільній з президентами України та Словаччини Володимиром Зеленським та Зузаною Чапутовою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми прагнемо посилити нашу присутність та поглибити співпрацю в Україні. Для цього ми будемо делегувати двох осіб, які працюватимуть у місті Дніпро, та будемо там відкривати генеральне консульство для того, щоб полегшити реалізацію проєктів взаємної співпраці», - сказав він.

Читайте також: Словаччина готова допомогти Україні якнайшвидше досягти критеріїв членства в ЄС — Чапутова

Президент Чехії додав, що його країна має шість ключових проєктів щодо співпраці з Україною, які сторони можуть розгорнути у дуже швидкій часовій перспективі, щоб і українські, і європейські потреби в цьому розрізі були задоволені.

«Я б також хотів додати, що в нас є підготовлені проєкти у пʼяти ключових областях, які стосуються відбудови України. Я говорю не тільки про повоєнну відбудову, тому що вона має розпочинатися вже зараз. Ми готові запропонувати нашу підтримку та допомогу, співпрацю у сфері енергетики, транспортної інфраструктури та житлового господарства», - підкреслив Павел.

Читайте також: Зеленський, Павел і Чапутова хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Дніпрі та Умані

Як повідомляв Укрінформ, вранці 28 квітня до Києва прибули президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-