Словаччина готова допомогти Україні якнайшвидше досягти критеріїв членства в ЄС — Чапутова

Словаччина готова допомогти Україні якнайшвидше досягти критеріїв членства в ЄС — Чапутова

Укрінформ
Словаччина готова допомогти Україні якнайшвидше виконати вимоги, необхідні для повноправного членства в Європейському Союзі.

Про це заявила Президентка Словаччини Зузана Чапутова під час спільної з Президентами України Володимиром Зеленським та Чехії Петром Павелом пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я рада, що Україна стала кандидатом у члени ЄС. Це дуже важливо. Для того, щоб Україна стала повноправним членом ЄС, необхідно реалізувати серйозний процес. Словаччина відкрита допомозі і підтримці, щоб цей процес можна було реалізувати якнайшвидше», - сказала Чапутова.

Стосовно перспективи членства України в НАТО Президентка Словаччини акцентувала, що «кожна держава має право ухвалити рішення, куди вона хоче належати і складовою частиною чого вона хоче бути».

«Попереду в нас саміт у Вільнюсі. Це будуть дуже інтенсивні дебати. Україна зараз переживає період війни, тож дуже важливо досягнути якихось конкретних результатів (на саміті – ред.), але дуже важливою є підтримка і конкретна допомога», - зазначила вона.

Чапутова висловила переконання, що позиція Словаччини - «робити все, що можемо» для підтримки України - є абсолютно правильною.

«Це наша братня допомога. Мир – це справедливість, а про мир і справедливість треба не тільки говорити, але за них треба боротися. Це повинен розуміти весь цивілізований світ», - акцентувала вона.

Читайте також: Зеленський очікує амбітних рішень від саміту НАТО у Вільнюсі

Як повідомляв Укрінформ, вранці 28 квітня до Києва прибули Президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-