У Держагентстві відновлення працюють над проєктом реконструкції КПП Рені – Джурджулешти

У Держагентстві відновлення працюють над проєктом реконструкції КПП Рені – Джурджулешти

Укрінформ
Контрольно-пропускний пункт Рені – Джурджулешти потребує реконструкції, над проєктом якої працюють у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури.

Про це сказав голова Державного агентства Мустафа Найєм під час Форуму відновлення Одещини «Безпека. Інтеграція. Потенціал», передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми приглядаємося до пункту Рені – Джурджулешти. Сподіваюсь на вдалі проєктні рішення, тому що цей перехід потребує величезних змін через збільшення обсягів пропуску. Окремо плануємо провести реконструкцію дороги, яка веде до пункту пропуску», - сказав Наєм.

Також він зазначив, що в Агентстві відновлення готують проєктну документацію з розбудови траси Одеса – Рені, стратегічне рішення про яку вже ухвалене на рівні Міністерства відновлення.

Читайте також: Агентство відновлення модернізує дорогу до пункту пропуску з Румунією

«Зараз готуємо проєкт розбудови траси Одеса – Рені. Це нешвидкий проєкт і дуже коштовний, але стратегічно Міністерством ухвалене рішення щодо розширення цієї дороги і проведення на ній нормальних ремонтних робіт», - наголосив очільник Нацагентства.

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України і Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова підписали протокол, який передбачає спрощення контрольних процедур залізничного транзиту вантажів із пунктом відправлення та пунктом призначення Україна або Молдова, або коли аналогічні пункти знаходяться на території третьої держави.

Читайте також: На кордоні з Молдовою відкрився новий транспортний перехід

Таким чином, запроваджується проїзд без зупинки територією України між ПП Фрікацей – Етулія та Рені – Джурджулешти, що сприятиме збільшенню обсягу перевезень.

Як повідомлялося, Форум відновлення Одещини «Безпека. Інтеграція. Потенціал» є першим масштабним заходом на півдні України з відновлення, відбудови, стратегії післявоєнного розвитку регіону. На форумі були присутні міністри закордонних справ з Латвії, Данії, Естонії, Ісландії, Литви, Норвегії та Швеції, а також українські політики й експерти.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-