На кордоні з Молдовою відкрився новий транспортний перехід

На кордоні з Молдовою відкрився новий транспортний перехід

Карта
Укрінформ
Між Україною та Молдовою розпочав роботу додатковий прикордонний перехід Березине–Басарабяска, що дозволить скоротити транзитний маршрут у напрямку дунайських портів.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи Укрзалізниці Валерій Ткачов у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Інформуємо вас про початок функціонування додаткового прикордонного переходу між Україною та Молдовою – Березине–Басарабяска (Серпневе-1–Басарабяска). З 25 березня 2023 року ви маєте можливість транспортувати експортні/транзитні вантажі в напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешт за значно коротшим маршрутом», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Латвія організує курс психологічної підтримки для українських прикордонників

Зазначений маршрут є альтернативою транзитним маршрутам через прикордонні переходи з Молдовою – Сокиряни–Окниця та Могилів-Подільский–Велчинець.

За інформацією Ткачова, новий маршрут дозволить збільшити обсяги перевезення експортних/транзитних вантажів у напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешт (можливе збільшення обсягів 4-10 млн т на рік), скоротити на 4-6 діб термін доставки експортних вантажів до зазначених портів.

Крім того, завдяки новому переходу можливе зменшення вартості експортних вантажів (на $10-35 на 1 т у залежності від вантажу та маршруту) та вартості транспортування імпортного палива та нафтопродуктів до України (за попередніми розрахунками, до $18-44 на 1 т).

Читайте також: На Одещині перекрили канал втечі ухилянтів до Молдови

В Укрзалізниці закликали українських відправників вантажів до активного використання нового маршруту.

Як повідомлялося, уряд планує розширити пропускну здатність західного кордону. Крім того, розглядається модернізація наявних пунктів разом із під'їзними шляхами.

Фото: railinsider.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-