Латвія організує курс психологічної підтримки для українських прикордонників

Латвія організує курс психологічної підтримки для українських прикордонників

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Латвії проведе в Юрмалі курс психологічної підтримки для офіцерів Державної прикордонної служби України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DELFI.

Окрім психологічної підтримки, для українських прикордонників проведуть заняття з фізкультури, при цьому їм забезпечать триразове харчування щодоби.

Очікується, що у червні до першої групи в Юрмалі буде зараховано до 40 учасників. Подальший набір офіцерів ДПСУ заплановано у групах до 12 осіб. Загалом курс психологічної підтримки пройдуть до 100 українських прикордонників.

На ці цілі МВС Латвії потрібно додаткове фінансування у розмірі 59 157 євро.

Читайте також: Латвія передасть Україні медичне обладнання майже на €300 тисяч

До Юрмали наших воїнів доставлять з українсько-польського кордону. Транспорт для цього надасть Прикордонна служба Латвії.

При цьому, зазначає видання, з метою якнайповнішого ознайомлення із загальним психологічним станом українців та коригування занять курс відповідної підтримки для співробітників латвійських служб буде відкладено.

Читайте також: Латвійських лікарів запросили взяти участь у «перезапуску» мікрохірургії в Україні - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, латвійські медики Олафс Ліберманіс та Мартіньш Малзубріс, які після початку повномасштабного вторгнення рф працювали в Україні, розробили проєкт підготовки бригад мікрохірургів для допомоги пораненим військовим і цивільним.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-