Агентство відновлення модернізує дорогу до пункту пропуску з Румунією

Агентство відновлення модернізує дорогу до пункту пропуску з Румунією

Фото
Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури модернізує дорогу у Чернівецькій області до пункту пропуску з Румунією «Шепіт - Ізвоареле Сучевей». Реконструкція створить можливість відновлення роботи КПП «Шепіт».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Агентства відновлення у Фейсбуці.

«Агентство відновлення модернізує дорогу у Чернівецькій області до пункту пропуску з Румунією «Шепіт - Ізвоареле Сучевей». Дорожня техніка працює на 2-кілометровій ділянці автошляху Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» з під’їздом до КПП «Шепіт» у високогір’ї буковинських Карпат», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в межах ремонту дорога буде розширена та відповідатиме сучасним параметрам навантаження. Зокрема, там облаштують належну інфраструктуру, відновлять два мости, а також закінчать процес перевлаштування освітлення дороги, двох водопропускних труб і двох приймальних колодязів.

Реконструкція здійснюється за міжнародним проєктом «Покращення транспортної інфраструктури у транскордонному регіоні Чернівці – Сучава (Шепіт - Ізвоареле Сучевей)» у межах Спільної операційної програми Румунія – Україна 2014-2020.

Читайте також: Відбудова інфраструктури: Базельський інститут допоможе контролювати корупційні ризики

Як повідомлялось, 24 березня уряд погодив передачу пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення до сфери управління Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Цей процес відбуватиметься поетапно.

У 2023 році агентство зосередить свою роботу на найбільш завантажених напрямках та здійснить модернізацію ПП на кордоні з Польщею, Румунією, Словаччиною, Угорщиною та Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-