Уряд передав Агентству відновлення об’єкти держвласності в пунктах пропуску

Уряд передав Агентству відновлення об’єкти держвласності в пунктах пропуску

Укрінформ
Уряд погодив передачу об’єктів державної власності пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення до сфери управління Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Погоджено пропозицію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури щодо передачі об’єктів державної власності пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення до сфери управління Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури», - зазначив він. 

Мельничук уточнив, що Агентство відновлення тепер виступатиме центральним органом виконавчої влади, який реалізовуватиме політику з питань розвитку, будівництва, ремонту, облаштування та модернізації ПП через держкордон для автомобільного сполучення і їх утримання.

Читайте також: Кубраков назвав пріоритетні напрями відновлення України

При цьому Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури буде головним органом, що забезпечує формування та реалізацію державної політики в цьому напрямку. 

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2023 року на кордоні з Румунією відкрито пункт пропуску «Дяківці – Раковець», в листопаді минулого року – пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус». 

Крім того, у 2022 році розширено пропускну спроможність пункту «Краківець – Корчова» та впорядковано роботу пункту «Ягодин – Дорогуськ» на кордоні з Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-