На кордоні України з Румунією розпочинає роботу КПП «Дяківці»

На кордоні України з Румунією розпочинає роботу КПП «Дяківці»

Фото
Укрінформ
Новий міжнародний автомобільний пункт пропуску на румунському кордоні “Дяківці-Раковець” розпочинає свою роботу. У відкритті нового КПП взяв участь голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

Про це повідомляє в Телеграмі пресслужба Чернівецької обласної ради, передає Укрінформ.

“Цей пропускний пункт разом із Красноїльським почали зводити ще у 2015 році. Проте, в силу різних обставин, завершити їх будівництво в заплановані терміни не вдавалося. У 2021 році депутати обласної ради ініціювали відновлення робіт щодо його спорудження. І от сьогодні, завдяки спільним зусиллям обласної влади та уряду, ми маємо ще один міжнародний перехід. Він значно полегшить життя жителів сусідніх населених пунктів і стане корисним не тільки для нашої області, а й для країни", - зазначає Бойко.

Як йдеться в повідомленні, спочатку на КПП пропускатимуть порожні вантажівки та цистерни, а потім він стане доступний цілодобово для пішохідного, автомобільного (включно з автобусами), крім вантажного, сполучення.

На кордоні України з Румунією розпочинає роботу КПП «Дяківці» Фото: Міністерство інфраструктури України

Читайте також: На Закарпатті відкрився новий пункт пропуску на кордоні з Румунією

Чернівецька область, як зазначається в дописі, давно потребувала збільшення кількості пунктів пропуску, адже має найбільшу протяжність кордону з Румунією. Часто люди, аби потрапити на той бік кордону, змушені були долати значні відстані. З початком повномасштабного вторгнення потреба у додаткових пунктах перетину стала ще більшою. Єдиний міжнародний пункт пропуску «Порубне» не міг якісно обслужити велику кількість біженців у березні-квітні того року та потік автомобілів, що везуть гуманітарні й інші важливі вантажі в Україну та за кордон.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році на Буковині відремонтували дорогу до КПП “Дяківці”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-