До відбудови України готові долучитися 72% молоді

До відбудови України готові долучитися 72% молоді

Опитування
Укрінформ
До процесу відбудови держави у своїй громаді готові долучитися 72% молоді України.

Про це під час презентації дослідження «Вплив війни на молодь в Україні» повідомив представник ГО «Аналітичний центр Cedos» Іван Вербицький, передає Укрінформ.

“72% молоді готові долучитися до процесу відновлення у своїй громаді. Зокрема, 35% - готові, 37% - скоріше готові”, - сказав він.

Читайте також: Данія виділила €1 мільярд на відбудову України

Крім того, за результатами опитування, 7% - скоріше не готові, 8% - не готові, 12% - важко відповісти.

Водночас до процесу відновлення у своїй громаді долучилися тільки 1% молоді.

“З одного боку, ці дані свідчать про велике ціннісне уявлення молодих людей про те, що відбудова - це щось позитивне і важливе. З іншого боку, до процесів, які уже відбуваються, молодь майже не долучається. Молоді люди не дуже розуміють, що таке відбудова і як до неї долучитися. Тому пояснення його з боку держави - це великий потенціал, який можна використати”, - зазначив Вербицький.

Читайте також: 76% молоді хоче повернутись в Україну з-за кордону

Дослідження проводилось з листопада по грудень 2022 року. Вибірка молоді на території підконтрольній Україні склала 2064 респонденти віком 14-34 роки. Опитування проводилось методом інтерв'ю віч-на-віч вдома у респондентів.

Як повідомляв Укрінформ, за підтримки міжнародних партнерів в Україні уже відновлюються енергооб’єкти, дорожня та соціальна інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-