Україна отримала від Польщі майже 1,5 тисячі тонн обладнання відновлення інфраструктури

Україна отримала від Польщі майже 1,5 тисячі тонн обладнання відновлення інфраструктури

Укрінформ
З Польщі до України з травня 2022 року надійшли 80 вантажів гуманітарної допомоги для потреб енергетики, а це близько 1,5 тис. тонн обладнання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМУ.

«З травня 2022 року із Польщі до України надійшло 80 вантажів гуманітарної допомоги для потреб енергетики. Це близько 1,5 тисячі тонн обладнання. Тільки за останній тиждень надійшло 12 вантажів загальною вагою 174 тонни. Серед наданого устаткування – генератори, трансформатори, ізолятори, залізобетонні опори, електричний кабель, а також системи аварійного живлення, роз’єднувачі та інші матеріали, необхідні для проведення ремонтних робіт», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Японія дає Світовому банку $471 мільйон для відбудови України

Як зазначається, міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що Польща – не просто партнер, а один із найбільших друзів України, який з перших днів повномасштабної війни надавав нам всебічну підтримку. Усі види матеріалів, які передали польські партнери, використовуються українськими енергетиками для якомога оперативнішого відновлення об’єктів, що постраждали від російських атак.

За його словами, дуже важливою є робота логістичного хабу rescEU у Польщі, який акумулює гуманітарну допомогу з усієї Європи та швидко передає її в Україну.

Читайте також: У Нацкомісії назвали варіанти нових тарифів на електроенергію

Як повідомляв Укрінформ, за результатами нової спільної оцінки Програми розвитку ООН та Світового банку, збитки, завдані енергетичній, газовій та тепловій інфраструктурі України, перевищують 10 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-