На Вінниччині Польща й Чехія допоможуть відремонтувати геріатричний заклад

На Вінниччині Польща й Чехія допоможуть відремонтувати геріатричний заклад

Фото
Укрінформ
Міжнародні партнери долучаться до фінансування ремонту та оснащення Вінницького обласного пансіонату для людей з інвалідністю та осіб похилого віку, який прийняв значну кількість евакуйованих із зони бойових дій.

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що з роботою Вінницького обласного пансіонату людей з інвалідністю та осіб похилого віку, який потребує ремонту, ознайомилися члени делегацій Лодзинського воєводства Республіки Польща та Ліберецького краю Чеської Республіки, які побували у Вінниці 19 квітня.

Читайте також: Данія надала допомогу понад €20 мільйонів для відбудови Миколаївщини – Кім

«Польські та чеські партнери запевнили, що долучаться до реалізації зазначеного проєкту. У співпраці з підприємцями вони розглянуть можливість надати механічні підйомники та доставити інше необхідне обладнання для полегшення роботи персоналу», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, за кошти обласного бюджету та за сприяння міжнародної організації «Лікарі без кордонів» у закладі вдалося відремонтувати п’ятий поверх будівлі. Наразі тривають роботи на четвертому поверсі. Обласна влада планує трансформувати пансіонат для людей з інвалідністю та осіб похилого віку. А саме, відмежовуючись від застарілих схем радянської системи перетворити його на місце, де можна буде підтримувати активний стан людей.

Читайте також: Херсонщина: яким буде регіон після повної його деокупації

З початку повномасштабного вторгнення росії пансіонат прийняв велику кількість евакуйованих осіб з різних гарячих точок країни. Тут забезпечують належний догляд за людьми, які потребують особливої допомоги. Заклад має три філії, розрахованих на проживання 510 осіб. Наразі тут перебувають 502 пацієнти, із них 257 – лежачі хворі.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-