Данія надала допомогу понад €20 мільйонів для відбудови Миколаївщини – Кім

Данія надала допомогу понад €20 мільйонів для відбудови Миколаївщини – Кім

Укрінформ
Данія є найбільшим партнером Миколаївщини у відбудові регіону, наразі ця країна вже надала допомогу понад 20 мільйонів євро.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу, проведеного у межах Міжнародного саміту міст та регіонів, передає кореспондент Укрінформу.

«Данія є найбільшим партнером Миколаївщини у відбудові регіону після обстрілів російськими військами. Ми співпрацюємо вже більше року. В 2022 році ця країна вже надала допомогу на понад 20 мільйонів євро і продовжує це робити зараз. Також ми співпрацюємо і з іншими країнами, такими як Німеччина, Італія, Японія, Молдова та багатьма іншими», - сказав Кім.

Також, за його словами, нинішній саміт дав можливість особисто зустрітися та провести перемовини про подальше співробітництво як з представниками Данії так й інших міст та держав.

Читайте також: Шмигаль – про саміт міст і регіонів: Очікуємо на підписання угод про патронат над громадами

Кім зазначив, що точна цифра збитків, нанесених Миколаївщині російськими обстрілами, наразі невідома: «З початку війни на Миколаївщині пошкоджено або зруйновано понад 14 тисяч цивільних об'єктів. Але порахувати точну кількість збитків, нанесених російськими обстрілами, наразі неможливо. Одні лише втрати, завдані екології, вже обчислюються мільярдом євро. З цього можна зробити висновок, що збитки становитимуть багато мільярдів євро, бо руйнування дуже об'ємні», - сказав Кім.

За його словами, наразі в області майже на 100 відсотків відновлено мережі критичної інфраструктури. Але це було екстрене відновлення, щоб дати воду, електрику і таке інше. Зараз, додав Кім, треба працювати, щоб зробити це більш якісно.

Як повідомлялося, Міжнародний саміт міст та регіонів, який проходить в Україні за участі широкого кола міжнародних партнерів, зорієнтований на обговорення питань відбудови і розвитку громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-