Шмигаль – про саміт міст і регіонів: Очікуємо на підписання угод про патронат над громадами

Шмигаль – про саміт міст і регіонів: Очікуємо на підписання угод про патронат над громадами

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив переконання, що результати Міжнародного саміту міст і регіонів, що проходить у Києві, стануть визначальними для сотень громад у різних куточках України.

Таку думку він озвучив під час виступу на Міжнародному саміті міст та регіонів, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогоднішній саміт - це крок уперед до кращої взаємодії. Впевнений, що результати стануть визначальними для сотень громад в різних куточках нашої країни. В першу чергу йдеться про громади, де найбільше відчуваються руйнівні наслідки війни, особливо на деокупованих територіях, які пройшли через важкі випробування. Очікуємо на цілком конкретні результати, зокрема на підписання угод про патронат між українськими громадами та зарубіжними муніципалітетами та регіонами”, - сказав Шмигаль.

Він вважає такий механізм співпраці особливо ефективним.

Читайте також: Відновитися після атак рф українським містам і селам допомагають майже 60 країн - Шмигаль

“З одного боку патронат пришвидшить відновлення громад, з іншого - сприятиме євроінтеграції України, входження нашої держави в європейський простір на всіх рівнях”, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Також він поінформував, що незабаром запрацюють регіональні офіси міжнародного співробітництва.

“Сьогодні ми презентуємо концепцію їхньої діяльності, і я впевнений, що ця ініціатива дозволить набагато швидше і ефективніше реалізовувати програми підтримки”, - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що сьогодні Україна бореться за європейські цінності, які “народжувалися і міцніли саме в громадах, коли повітря європейських міст робило людину вільною, коли самоуправління було частиною повсякдення”.

Читайте також: Успіх відбудови України залежатиме від взаємодії з місцевими владами - президент Конгресу РЄ

“З цього кореня виросла сучасна Європа та сучасна Америка, увесь цивілізований світ. Тепер громади знову єднаються, аби не дати російському варварству взяти реванш. Ми обов'язкового переможемо і з вашою допомогою залікуємо рани цієї страшної війни, а Україна буде частиною великої європейської родини вільних народів”, - сказав Шмигаль, звертаючись до учасників саміту.

Як повідомлялося, у Києві проходить Міжнародний саміт міст та регіонів. Участь у заході беруть близько 100 представників іноземних держав з усього світу, голови асоціацій міст та регіонів, представники Конгресу Ради Європи та голови українських громад і регіонів.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-