Успіх відбудови України залежатиме від взаємодії з місцевими владами - президент Конгресу РЄ

Успіх відбудови України залежатиме від взаємодії з місцевими владами - президент Конгресу РЄ

Укрінформ
Національні асоціації місцевих і регіональних органів влади відіграють надзвичайно важливу роль як колективний голос, який говорить про національні потреби, під час відбудови і трансформації України.

Про це заявив президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Ліндерт Вербек під час виступу на Міжнародному саміті міст та регіонів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наслідки війни винесли потребу в більш ефективному, багаторівневому управлінні задля того, щоб ухвалювати більш ефективні рішення. Реконструкція, відновлення і трансформація вашої країни отримають користь від внеску регіональних і місцевих органів влади. Це абсолютно необхідно, щоб вони мали власне слово в цьому діалозі та співпраці у багаторівневому урядовому діалозі», - сказав Вербек.

Він переконаний, що в цьому контексті Європейська хартія місцевого самоврядування буде унікальним інструментом для розвитку майбутніх реформ. Президент Конгресу підкреслив, що серед основних принципів Хартії є якраз потреба в частих й інклюзивних консультаціях між національними, регіональними та місцевими органами влади.

«Національні асоціації місцевих та регіональних органів влади відіграють надзвичайно важливу роль як колективний голос, який говорить про національні потреби. Особливо це важливо, коли ми говоримо про відбудову і трансформацію країни. Ефективність реагування на наслідки війни, а також успіх післявоєнної відбудови буде дуже залежати від правильного балансу і взаємодії між всіма рівнями влади», - застеріг він.

Вербек також відзначив, що використання Європейської хартії в реформі децентралізації матиме позитивні відгуки на шляху України до прийняття в Євросоюз, та заявив про готовність Конгресу Ради Європи долучитися до сприяння партнерству у відбудові нашої держави.

Читайте також: Відновитися після атак рф українським містам і селам допомагають майже 60 країн - Шмигаль

Як повідомлялося, в Києві проходить Міжнародний саміт міст та регіонів. Участь у заході беруть близько 100 представників іноземних держав з усього світу, голови асоціацій міст та регіонів, представники Конгресу Ради Європи та голови українських громад і регіонів.

Фото: coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-