Світовий банк стане одним із ключових партнерів у відновленні України – прем‘єр

Світовий банк стане одним із ключових партнерів у відновленні України – прем‘єр

Укрінформ
Світовий банк стане одним із ключових партнерів у відновленні України. Уже домовлено про реалізацію низки відповідних програм.

Про це прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Один із наших ключових партнерів у відновленні стане Світовий банк", – сказав він.

За словами Шмигаля, Україна вже домовилася зі Світовим банком про активізацію спільних тематичних програм для відбудови країни вже зараз. Зокрема, Прем‘єр-міністр уточнив, що у сфері енергетики – це проєкт Re-Power на 500 мільйонів доларів. У цьому контексті Шмигаль нагадав, що минулого тижня у Вашингтоні підписано угоду про перші 200 мільйонів доларів для відновлення української енергетики та систем теплопостачання в містах. Водночас у сфері транспортної інфраструктури йдеться про проєкт RELINC на 585 мільйонів доларів, а в сфері охорони здоров’я та відновлення лікарень — Heal Ukraine на 368 мільйонів доларів.

Читайте також: В ЄС шукають законний шлях спрямування заморожених активів рф на відбудову України

Окрім того, Шмигаль додав, що в межах спеціальної програми для реагування на виклики та для відновлення України планується додатково залучити 6 мільярдів доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Він поінформував, що ці кошти будуть спрямовані на відновлення об’єктів критичної, соціальної та транспортної інфраструктури. "Тепер очікуємо затвердження програми та її старт уже цього року", – підсумував очільник українського уряду.

Читайте також: Шмигаль обговорив із представниками ЄБРР та ЄС співпрацю у відновленні України

Як повідомляв Укрінформ, із початку повномасштабного російського вторгнення Світовий банк зміг мобілізувати міжнародних партнерів та допоміг отримати Україні майже 20 мільярдів доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-