У Мінекономіки сказали, скільки платять в «Армії відновлення»

У Мінекономіки сказали, скільки платять в «Армії відновлення»

Укрінформ
У межах проєкту "Армія відновлення" залучено 14,5 тис. безробітних українців на оплату послуг яких спрямовано 85 млн грн за відновлювальні роботи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Проєкт “Армія відновлення" діє вже у 16 регіонах, нещодавно до нього долучились Херсонська і Тернопільська області. До виконання суспільно корисних робіт залучено 14,5 тисячі безробітних, в тому числі з початку цього року - майже 11 тисяч. Лідером серед регіонів в цьому проєкті залишається Полтавська область, де такі роботи виконують 3 600 безробітних. Загалом учасникам проєкту держава вже виплатила 85 млн грн за відновлювальні роботи”, - зазначила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Читайте також: Відновлення України стане одним із найбільших інвестпроєктів в історії Європи - Шмигаль

Вона нагадала, що види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Зокрема, найчастіше безробітних залучають до: розбору завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг, відновлення житлових будинків, що пошкоджені в результаті бойових дій та їх наслідків, будівництва захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб, облаштування та укріплення блок-постів, підвальних приміщень під укриття, заготівлі дров для військових та населення тощо.

Керівництво областей визначає, які роботи потрібні в регіоні, повідомляє про це Центр зайнятості, який пропонує безробітним, що стоять на обліку в центрі, долучитись до виконання таких робіт. З цими людьми укладається строковий трудовий договір на період виконання робіт.

Оплата за виконані роботи складає щонайменше 6 700 грн і є вищою, ніж середній розмір допомоги з безробіття, яку отримує безробітний, перебуваючи на обліку.

Найбільше безробітних було залучено до виконання суспільно корисних робіт в: Полтавській області - 3 600 осіб, Донецькій - 1 900 осіб, Київській - 1 800 осіб, Харківській - 1 700 осіб та Чернігівській - 1 500 осіб.

Читайте також: Відновлення України вимагатиме міцної співпраці уряду з приватним сектором - Марченко

Як повідомлялось, проєкт "Армія відновлення" був запроваджений урядом восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-