Відновлення України стане одним із найбільших інвестпроєктів в історії Європи - Шмигаль

Відновлення України стане одним із найбільших інвестпроєктів в історії Європи - Шмигаль

Укрінформ
Відновлення України стане одним із найбільших інвестиційних проєктів в історії Європи, але нині треба зосередитися на швидкій відбудові.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив під час виступу на круглому столі міністерського рівня на підтримку України на полях Spring Meetings, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду.

«Відновлення України стане одним із найбільших інвестиційних проєктів в історії Європи. Але зараз маємо зосередити увагу на швидкій відбудові, потреби на яку Світовий банк оцінив у 14 млрд доларів. Для нас пріоритет — забезпечити доступ людям до базових соціальних та гуманітарних послуг», - зазначив Шмигаль.

За його словами, частину коштів на це Україна вже має, а більше половини розраховує залучити від партнерів у першій половині цього року.

Читайте також: В ЄС шукають законний шлях спрямування заморожених активів рф на відбудову України

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду перебуває з робочим візитом у Вашингтоні (США). Там він узяв участь у щорічному форумі Spring Meetings, організованому Групою Світового банку та Міжнародним валютним фондом. Шмигаль провів зустрічі з міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном та американськими високопосадовцями .

Глава уряду 11 квітня побував з робочим візитом у Канаді. Він зустрівся з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та віцепрем’єр-міністром — міністром фінансів Канади Христею Фріланд.

Фото: Телеграм-канал Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-